Het verblijf van Middlesbrough in de Premier League blijft beperkt tot één seizoen. De ploeg van middenvelder Marten de Roon verloor maandag met 3-0 bij Chelsea en keert daardoor weer terug naar het Championship.

Middlesbrough komt door de nederlaag met nog twee duels te gaan op 28 punten. Dat zijn er zeven minder dan Swansea City, dat op de veilige zeventiende plek staat. Eerder viel het doek al voor Sunderland.

Chelsea kan door de zege in de volgende wedstrijd de landstitel pakken. De ploeg van coach Antonio Conte gaat vrijdag op bezoek bij West Bromwich Albion en is bij een overwinning kampioen.

Middlesbrough had nog een kleine kans om zich te handhaven. De equipe uit het noorden van Engeland, waar De Roon het hele duel speelde, wekte tegen Chelsea echter amper de indruk nog te geloven in een ontsnapping.

300e thuiszege

Diego Costa opende na halverwege de eerste helft de score na een assist van Cesc Fabregas. Nog voor rust verdubbelde linksback Marcos Alonso de voorsprong voor Chelsea, waar Nathan Aké op de bank bleef.

In de tweede helft schoot Nemanja Matic, wederom op aangeven van Fabregas, de 3-0 binnen. Chelsea speelde het duel daarna vakkundig uit en boekte zo de 300e thuiszege in de Premier League.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League