De KNVB presenteert dinsdagochtend in Zeist na een lange zoektocht de nieuwe technische staf voor het Nederlands elftal.

Directeur Jean Paul Decossaux en technisch directeur Hans van Breukelen geven een toelichting op het moeizame proces dat leidde tot de aanstelling van Dick Advocaat als nieuwe bondscoach.

De 69-jarige Advocaat, die afgelopen weekeinde een mondeling akkoord bereikte met de bond, krijgt naar alle waarschijnlijkheid assistentie van Ruud Gullit.

De persbijeenkomst op het KNVB-kantoor in Zeist begint dinsdag om 10.30 uur. Advocaat zal daar niet bij aanwezig zijn. De Hagenaar maakt eerst het seizoen in Turkije af bij Fenerbahçe.

De topclub uit Istanbul heeft de komende weken nog minimaal vijf wedstrijden op het programma staan en mogelijk komt daar nog de Turkse bekerfinale bij.

Zaakwaarnemer

Zaakwaarnemer Rob Jansen van Advocaat bevestigde maandagochtend al dat er een mondeling akkoord is met de KNVB. Advocaat begint aan zijn derde periode als bondscoach van Oranje. Hij sluit pas begin volgende maand aan bij het Nederlands elftal, in de aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op 9 juni.

De zoektocht naar een opvolger voor de eind maart ontslagen bondscoach Danny Blind verliep bijzonder moeizaam. Veel kandidaten bleken niet beschikbaar, waarna Van Breukelen uitkwam bij Advocaat en Henk ten Cate. Bij beide trainers ging hij langs voor een persoonlijk gesprek.

Ten Cate beweert de toezegging te hebben gekregen dat hij de nieuwe bondscoach zou worden, maar hij trok zich terug toen Van Breukelen twijfels toonde. Advocaat, die vorig jaar nog stopte als assistent van Blind omdat hij bij Fenerbahçe aan de slag kon gaan, hapte wel toe.

Zo kan Oranje toch nog het WK halen
60
Zo kan Oranje toch nog het WK halen