Voetbal

KNVB met echte schaal naar De Kuip en replica naar Tilburg

De KNVB neemt zondag een replica van de kampioensschaal mee naar Tilburg, waar Ajax in de uitwedstrijd tegen Willem II eventueel kampioen kan worden. De 'echte' schaal is in De Kuip bij het duel Feyenoord-Heracles Almelo.

Feyenoord had zich zondag al kunnen verzekeren van de titel, maar de Rotterdammers verloren bij stadgenoot Excelsior (3-0) en zagen de voorsprong op nummer twee Ajax daardoor slinken tot één punt.

KNVB-directeur Jean Paul Decossaux was zondag al met de 'gouden' kampioensschaal in De Kuip, maar hij hoefde de prijs nog niet uit te reiken.

De bond heeft ter ere van het zestigjarig bestaan van de Eredivisie een speciale schaal laten maken, waarop de letters en het KNVB-logo van 24 karaats goud zijn gemaakt. Voor de zekerheid was ook al een replica daarvan vervaardigd.

Vorig seizoen werd PSV op de slotdag kampioen omdat concurrent Ajax punten liet liggen bij De Graafschap. De Eindhovenaren ontvingen in Zwolle eerst een replica van de kampioensschaal. Op de terugweg werd die op een carpoolplaats omgeruild voor de 'echte' trofee.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie