Voetbal

Go Ahead stuurt Manu weg na aanmoedigen Feyenoord op social media

Go Ahead Eagles heeft maandag per direct afscheid genomen van Elvis Manu. De huurling van Brighton & Hove Albion wordt verweten dat hij voor de wedstrijd zondag tegen Ajax op social media twee foto's plaatste waarin hij zijn liefde voor Feyenoord toonde.

Volgens de club uit Deventer zijn de posts op Instagram aanleiding te veronderstellen dat Manu niet volledig gefocust was op de cruciale wedstrijd van Go Ahead.

Go Ahead moest in de Arena winnen van Ajax om degradatie te voorkomen, maar er werd met 4-0 verloren. Tegelijkertijd speelde Feyenoord bij Excelsior voor de landstitel. De koploper van de Eredivisie verloor met 3-0 waardoor de club (nog) geen kampioen is.

Maandagochtend werd Manu op kantoor geroepen bij de clubleiding en daar kreeg hij te horen dat hij niet langer deel uitmaakt van de selectie.

Vraagtekens

Manu erkent dat hij niet goed gehandeld heeft, maar hij stelt ook vraagtekens bij de beslissing van Go Ahead. "Het was niet handig van me. Er was nog maar één wedstrijd te spelen. Ik begrijp dat het gevoelig ligt, maar ik vraag me af of de club hetzelfde had besloten als dit twee maanden geleden was gebeurd", aldus Manu maandagmiddag tegen VI.

"Het is in ieder geval zeker niet mijn bedoeling geweest om Go Ahead in diskrediet te brengen. Je kunt me zeker niet verwijten dat ik de afgelopen periode niet professioneel ben geweest."

Boze reacties

De 23-jarige oud-Feyenoorder werd sinds januari gehuurd van Brighton & Hove Albion. Hij staat nog tot medio 2018 onder contract bij de club die vorige maand promoveerde naar de Premier League.

Zijn eerste bericht, kort voor de wedstrijd in de Arena, leverde Manu op social media al veel boze reacties op van Go Ahead-supporters. De aanvaller had een basisplaats tegen Ajax en werd vier minuten voor tijd vervangen door Darren Maatsen.

In totaal kwam Manu tot veertien wedstrijden voor Go Ahead en hij scoorde daarin twee keer. Tot 2015 stond hij onder contract bij Feyenoord. Hij doorliep ook de jeugdopleiding bij de Rotterdamse club. 

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie

Tip de redactie