Eljero Elia wil niet te lang stilstaan bij het mislopen van de titel zondag tegen Excelsior. De 30-jarige buitenspeler zegt zeker te weten dat Feyenoord komend weekend tegen Heracles Almelo wel kampioen wordt en vindt dat alleen maar mooier.

"Waarom zou ik wanhopen? We staan nog steeds eerste en in De Kuip kampioen worden vind ik nog mooier dan op Woudestein. Dat is nog uitbundiger", aldus Elia, die met Feyenoord met 3-0 verloor bij Excelsior.

De 28-voudig Oranje-international rekent erop dat Feyenoord het verlies tegen Excelsior snel achter zich laat en dat het dus geen rol zal spelen in de voorbereiding op Heracles. Als Feyenoord wint van de nummer negen van de Eredivisie dan is de eerste Rotterdamse landstitel van deze eeuw alsnog een feit.

"Ik kan Excelsior snel vergeten. We zijn niet dood. Volgende week is onze volgende en laatste kans en dan moet het gebeuren. En ik ben ervan overtuigd dat het ook gaat gebeuren."

Druk

Elia beseft wel dat er nog meer druk op de wedstrijd tegen Heracles zal komen, omdat Feyenoord zich geen misstap meer kan veroorloven.

"Maar dat vind ik niet erg. Ik houd van druk, al kan de druk wel een oorzaak zijn van het verlies tegen Excelsior. De supporters verwachtten dat we de titel zouden pakken en ik ook. Maar het pakte anders uit. Alles zat tegen. Maar goed, dat kun je verwachten in zo'n stadion."

Elia doelt daarmee op het veld op Woudestein, dat onlangs werd omgedoopt tot het Van Donge & De Roo Stadion. "Ze spelen op kunstgras en doen alles met voorbedachten rade. Ze sproeien het veld expres niet. Daardoor werd het extra moeilijk voor ons. Eerder ging het ook al mis op kunstgras bij Sparta (1-0 nederlaag, red.) en PEC Zwolle (2-2, red.), maar toen kwamen we daar twintig keer sterker uit. Dat moet nu weer gebeuren."

Feyenoord tegen Heracles begint zondag, net als alle andere Eredivisiewedstrijden van de laatste speelronde, om 14.30 uur. Nummer twee Ajax sluit het seizoen af met een uitwedstrijd tegen Willem II.

Bruins merkte dat Feyenoord gespannen was tegen Excelsior
120
Bruins merkte dat Feyenoord gespannen was tegen Excelsior

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie