Oranje onder-17 heeft zondag zijn tweede groepsduel op het EK in Kroatië gelijkgespeeld. In blessuretijd kwamen de Nederlandse talenten op 2-2 dankzij een benutte strafschop.

Donderdag won de ploeg van bondscoach Kees van Wonderen nog met 1-0 van Oekraïne.

Het laatste groepsduel staat woensdag op het programma. Engeland, dat met twee zeges aan kop gaat in groep D, is dan de tegenstander. Oranje staat met vier punten op de tweede plek.

De beste twee ploegen uit elke poule kwalificeren zich voor de kwartfinale. De beste vijf landen plaatsen zich voor het WK in India, dat in oktober van dit jaar wordt gespeeld.

Penalty

Willem II-speler Zakaria Aboukhlal zette Oranje zondag al na elf minuten op 1-0. Die voorsprong bleef tot de rust staan.

Vroeg in de tweede helft leek het mis te gaan voor Oranje-17. Doelman Jasper Schendelaar (AZ) kwam te ver uit zijn doel en torpedeerde de Noorse aanvaller Erik Botheim. Er werd voordeel toegekend, waarna Jörgen Larsen de bal in het verlaten doel schoof.

Enkele minuten later viel de tweede Noorse treffer, die op naam kwam van Halldor Stenevik. In blessuretijd kreeg Oranje een strafschop na een overtreding op Delano Ladan van ADO Den Haag. Feyenoord-middenvelder Achraf El Bouchataoui, die tegen Oekraïne ook al scoorde, benutte het buitenkansje.