Robert Maaskant was zondag teneergeslagen na de degradatie van Go Ahead Eagles uit de Eredivisie. Door de 4-0 nederlaag tegen Ajax daalt de ploeg uit Deventer na één seizoen weer af naar de Jupiler League.

"Voor ons is het een treurige dag", zei Maaskant. "De spelers, de club, de stad en de supporters zijn met z'n allen gedegradeerd."

"We moeten uithuilen en opnieuw beginnen. Volgende week willen we er in de laatste wedstrijd tegen Sparta nog een keer een show van maken."

Maaskant volgde eind maart de ontslagen Hans de Koning op. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen met de opdracht om Go Ahead te behoeden voor degradatie.

Vijf nederlagen

"We zijn natuurlijk niet hier bij Ajax gedegradeerd", besefte Maaskant. Onder zijn leiding werd alleen de uitwedstrijd tegen FC Twente gewonnen. Daarna volgden vijf nederlagen op rij.

"We moesten winnen bij Ajax, maar dat lukt wel meer clubs niet. Ik wens Ajax succes op weg naar de finale van de Europa League en misschien worden ze nog kampioen ook. Al zal dat niet meevallen."

Bekijk de stand, uitslagen en het programma in de Eredivisie