Feyenoord begint zondag zonder Dirk Kuijt aan de mogelijke kampioenswedstrijd uit tegen Excelsior. Rick Karsdorp is hersteld van zijn knieblessure en mag wel starten.

Twee weken geleden keerde de 22-jarige Karsdorp al terug in de wedstrijdselectie voor het uitduel met Vitesse (0-2 winst), maar toen kreeg hij geen speeltijd.

Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Terence Kongolo completeren de defensie van trainer Giovanni van Bronckhorst op Woudestein, dat sinds kort het Van Donge & De Roo Stadion heet. Brad Jones staat uiteraard op doel.

Op het middenveld verkiest Van Bronckhorst zoals verwacht Jens Toornstra, Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena boven Kuijt. Steven Berghuis, Nicolai Jörgensen en Eljero Elia vormen de aanval. Bij Excelsior staat huurling Warner Hahn op doel. Hij staat bij Feyenoord onder contract.

4.500 toeschouwers

Excelsior tegen Feyenoord begint net als de andere acht Eredivisieduels van speelronde 33 om 14.30 uur. De mogelijke kampioenswedstrijd staat onder leiding van arbiter Kevin Blom. Als de koploper bij de Rotterdamse buurman naast de titel grijpt, dan kan Feyenoord volgende week in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo alsnog kampioen worden. 

Er is in het Van Donge & De Roo Stadion slechts plek voor 4.500 toeschouwers.  Het stadion is omgeven door zeecontainers, die moeten voorkomen dat mensen zonder kaartje het terrein op kunnen. In de dagen voor de wedstrijd liep de prijs voor de kaarten op de zwarte markt hoog op.

In De Kuip, enkele kilometers verderop, zullen een kleine 40.000 supporters de wedstrijd op grote schermen volgen. Als de koploper de titel pakt, wordt de schaal daar uitgereikt. Meteen na de wedstrijd gaan de spelers daarom per bus naar het eigen stadion. Een eventuele huldiging op de Coolsingel is op maandagochtend.

Opstellingen

Excelsior: Hahn; Karami, Mattheij, De Wijs, Massop; Fortes, Koolwijk; Fredy; Elbers, Van Duinen, Hasselbaink.

Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo; Toornstra, El Ahmadi, Vilhena; Berghuis, Jörgensen, Elia.