Daley Sinkgraven mist zondag ook nog de thuiswedstrijd van Ajax tegen Go Ahead Eagles. "Ik verwacht niet dat hij zaterdag al volle bak kan trainen", vertelde trainer Peter Bosz donderdag.

Sinkgraven herstelt al drie weken van een knieblessure. De kans bestaat dat de uitwedstrijd van volgende week donderdag tegen Olympique Lyon in de halve finale van de Europa League ook nog te vroeg voor hem komt.

Bosz kan in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead en uit tegen Lyon wel weer een beroep doen op Nick Viergever en Joël Veltman. Zij waren woensdag geschorst voor het eerste duel van Ajax met de Franse club (4-1).

Bosz wilde donderdag nog niet vertellen of hij zondag tegen Go Ahead Eagles veel spelers gaat sparen voor de return met Lyon. "Ik heb daar natuurlijk al wel over nagedacht, maar die dingen vertel ik eerst altijd aan mijn spelers."

33e speelronde

De wedstrijd tussen Ajax en Go Ahead begint zondag om 14.30 uur in de Arena. De andere acht Eredivisieduels in de 33e speelronde beginnen zondag ook op dat tijdstip. Go Ahead degradeert uit de Eredivisie, tenzij er van Ajax gewonnen wordt.

Ajax heeft nog een kleine kans op de landstitel, maar dan moet Feyenoord in de laatste twee duels hooguit één punt pakken. De Amsterdammers hebben met drie punten voorsprong op PSV de tweede plaats in handen, die recht geeft op een plek in de voorronde van de Champions League.  

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie