Ruud Gullit is in verregaande onderhandelingen met de KNVB over een rol als assistent-bondscoach van Oranje.

De 54-jarige Amsterdammer moet de rechterhand worden van Dick Advocaat, die de opvolger lijkt te worden van de ontslagen Danny Blind.

Gullit heeft er vertrouwen in dat hij binnenkort zijn handtekening onder een contract bij de bond kan zetten. "Alleen nog puntjes op de i. Wanneer ik begin hangt ook af van wanneer Dick instapt", zegt hij tegen de NOS.

Advocaat was lange tijd samen met Henk ten Cate in de race om het bondscoachschap, maar laatstgenoemde legde naar eigen zeggen een aanbod van de KNVB naast zich neer, omdat hij niet het gevoel had dat de bond volledig achter hem stond.

Zo kan Oranje toch nog het WK halen
60
Zo kan Oranje toch nog het WK halen

Van Breukelen

De 69-jarige Advocaat gaf in de gesprekken met technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB te kennen dat hij graag wil samenwerken met Gullit.

Vorig jaar lukte het Van Breukelen nog niet om Gullit te strikken als assistent van toenmalig keuzeheer Blind. Gullit zit zonder club, maar heeft wel contracten met grote televisieomroepen en is ook columnist bij De Telegraaf.

Advocaat is momenteel de eindverantwoordelijke bij Fenerbahçe, waar hij nog tot 1 juni vastligt. Wil de Hagenaar op de bank zitten bij de eerstvolgende (oefen)wedstrijd van Oranje tegen Marokko op 31 mei, dan moet hij eerst toestemming krijgen van de president om de club te verlaten voor de laatste wedstrijden in de Turkse Süper Lig.