Achilles'29 trekt de rechtmatigheid van de zitting afgelopen woensdagavond van de beroepscommissie van de KNVB in twijfel. De Jupiler League-club heeft daarom donderdag een spoedappel aangevraagd tegen de uitspraak van de kortgedingrechter.

Achilles kreeg eerder van de licentiecommissie van de KNVB een straf van drie punten aftrek wegens het niet hebben voldaan aan financiële doelstellingen.

Bij de huidige stand op de ranglijst zou die sanctie betekenen dat de ploeg uit Groesbeek officieel naar de Tweede Divisie is gedegradeerd.

Het bestuur tekende beroep aan tegen de uitspraak van de licentiecommissie. De KNVB stelde de zitting van de beroepscommissie op afgelopen woensdag vast, twee dagen voor de laatste speelronde waarin Achilles nog aan degradatie kan ontsnappen.

Samenvatting De Graafschap-Achilles '29 (3-3)
Samenvatting De Graafschap-Achilles '29 (3-3)

Uitstel

De club vroeg in een kort geding bij de rechtbank om uitstel, maar verloor deze zaak. Daarop kon de zitting van de beroepscommissie van de KNVB woensdagavond gewoon doorgaan.

Hangende de uitspraak van de beroepscommissie heeft de club nu spoedappel aangevraagd tegen de uitspraak van de kortgedingrechter.

Bekijk het programma en de stand in de Jupiler League