Roda JC heeft de overname van de club door Aleksei Korotaev opgeschort. Donderdag werd bekend dat de geldschieter al sinds februari in de cel zit in Dubai.

"Met de heer Korotaev zijn uitsluitend voorovereenkomsten getekend", meldt Roda JC op zijn website. "Hierin heeft hij aan alle financiële verplichtingen voldaan."

"De aandelenoverdracht heeft echter nog niet plaats gevonden. Dit betekent dat Frits Schrouff nog steeds 99,8 procent van de aandelen van de club in zijn bezit heeft", verklaart de Limburgse club.

"Roda JC zet de beoogde overname van de club door de heer Korotaev voorlopig on-hold. Dit betekent dat speculeren over het budget voor komend seizoen vooralsnog zinloos is."

In januari werd bekend dat Korotaev van plan was om een deel van de aandelen van Schrouff over te nemen. De Zwitserse Rus besteedde alvast een miljoen euro op de transfermarkt, waarmee Roda JC in die maand negen nieuwe spelers vastlegde.

Bij zijn presentatie op 3 februari in Kerkrade stelde Korotaev dat hij met Roda JC de Champions Leagua in wilde. Een week later werd hij opgepakt.

Cel

Donderdag werd duidelijk dat Korotaev sinds 10 februari in Dubai in de cel zit. Zijn financiële tegoeden zijn bevroren. Volgens een persbericht van zijn investeringsmaatschappij AK Investment wordt Korotaev beschuldigd van het uitschrijven van een ongedekte cheque.

"Korotaev is slachtoffer van een onbedoeld misverstand of, erger, van een frauduleuze daad om hem in diskrediet te brengen", meldt AK Investment. De miljonair zou nog altijd in voorarrest zitten en in afwachting van een vrijlating op borgtocht.

Roda JC zegt lange tijd geen weet te hebben gehad van de oorzaak van Korotaevs afwezigheid. De club uit Kerkrade stelt niet meer informatie te hebben dan het persbericht van AK Investment.

"De club hoopt zo spoedig mogelijk meer duidelijkheid te krijgen en wil een en ander hoe dan ook spoedig en grondig uitgezocht hebben", schrijft Roda JC op zijn site.

Zondag speelt Roda in de 33e speelronde van de Eredivisie thuis tegen Willem II. De Limburgse club heeft twee punten voorsprong op Sparta en NEC, die momenteel de nacompetitieplekken bezetten.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie