Bondscoach Art Langeler van Jong Oranje heeft woensdag 21 spelers geselecteerd voor een tweedaagse trainingsstage in Zeist in aanloop naar de kwalificatiereeks voor het EK van 2019.

PSV is met zeven spelers hofleverancier. Namens de Eindhovenaren zijn Steven Bergwijn, Damian van Bruggen, Sam Lammers, Yanick van Osch, Kenneth Paal, Bart Ramselaar en Pablo Rosario opgeroepen.

De trainingsstage vindt plaats op maandag 8 en dinsdag 9 mei. Jong Oranje wist zich in oktober vorig jaar niet te kwalificeren voor het EK onder-21 komende zomer in Polen en speelt daardoor voorlopig geen belangrijke duels.

De ploeg is nu in voorbereiding op de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap van 2019. De kwalificatie voor het eindtoernooi in Italië begint op 1 september met een thuiswedstrijd tegen Jong Engeland.

Schotland, Oekraïne, Letland en Andorra zijn de andere tegenstanders van Jong Oranje in de groep. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het EK. De laatste deelnemers komen voort uit play-offs waaraan de vier beste nummers twee meedoen.

Oefenduels

In maart werkte de ploeg van bondscoach Langeler al twee oefenduels af in het Spaanse Murcia. Een 2-0 zege op Finland werd gevolgd door een 1-0 nederlaag tegen Oostenrijk.

Tegen Jong Finland werden de doelpunten gemaakt door sc Heerenveen-spelers Jerry St. Juste en Pelle van Amersfoort, die ook nu weer tot de selectie van Jong Oranje behoren.

De volledige selectie: Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen), Hidde ter Avest (FC Twente), Juninho Bacuna (FC Groningen), Steven Bergwijn (PSV), Damian van Bruggen (PSV), Kevin Diks (Vitesse), Joël Drommel (FC Twente), Jeremy Helmer (AZ), Dennis van der Heijen (FC Volendam), Oussama Idrissi (FC Groningen), Sam Lammers (PSV), Yanick van Osch (PSV), Thomas Ouwejan (AZ), Kenneth Paal (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Pablo Rosario (PSV), Jari Schuurman (Willem II), Jerry St. Juste (sc Heerenveen), Guus Til (AZ), Calvin Verdonk (PEC Zwolle) en Richairo Zivkovic (FC Utrecht).