Tonny Vilhena heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2020 aan Feyenoord bindt. De oude verbintenis van de middenvelder in Rotterdam liep tot de zomer van volgend jaar.

De 22-jarige Vilhena maakte in januari 2012 zijn debuut in het eerste elftal van Feyenoord en speelde tot dusver 141 Eredivisieduels, waarin hij negentien keer scoorde. Vorig jaar won hij met zijn club de KNVB-beker.

"Tonny is een zeer belangrijke speler in onze selectie, die zich vanuit onze eigen jeugd heeft ontwikkeld tot international", zegt technisch directeur Martin van Geel op de site van Feyenoord.

"We zijn zeer blij dat hij langer aan Feyenoord verbonden blijft en zijn vertrouwen heeft uitgesproken in de toekomst van de club."

Vilhena is niet de eerste Feyenoorder die zijn contract verlengt. Eerder tekenden Rick Karsdorp (tot medio 2021), Bilal Basaçikoglu (2020), Karim El Ahmadi, Sven van Beek en Terence Kongolo (allen 2019) bij.

Hansson

Eerder woensdag tekende ook de 18-jarige Emil Hansson een contract tot medio 2020 bij Feyenoord. De Noorse middenvelder lag net als Vilhena tot de zomer van 2018 vast in De Kuip.

Hansson werd in 2015 door Feyenoord overgenomen van SK Brann in zijn geboorteland. Tot dusver speelde hij twee keer in het eerste elftal van de Rotterdammers.

Vilhena en Hansson kunnen zondag met Feyenoord de landstitel pakken. Bij een zege in het uitduel met Excelsior zijn de Rotterdammers voor het eerst sinds 1999 kampioen.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie