Francesco Totti (40) stopt na dit seizoen als profvoetballer. Dat zei de nieuwe technisch directeur Monchi woensdagmiddag tijdens zijn presentatie bij de Italiaanse club.

"Er was al een overeenkomst met de club", vertelde Monchi. "Dit is het laatste jaar van Totti, hierna gaat hij verder als bestuurslid."

Monchi maakt als technisch directeur de overstap van Sevilla naar AS Roma. De Spaanse oud-doelman heeft veel respect voor Totti, die in 1993 zijn debuut maakte en sindsdien 616 competitieduels voor de Romeinen speelde. Daarin was hij goed voor 250 treffers, het hoogste aantal voor een speler bij één Italiaanse club in de Serie A.

"Francesco is AS Roma. Ik wil hem hier graag aan mijn zijde hebben. Hij kan me alles leren van deze club. Als ik ook maar één procent begrijp van wat hij voor de club voelt, dan ben ik al blij."

Erelijst

Totti speelde zijn hele carrière bij AS Roma en werd in 2001 met de club landskampioen. Acht keer eindigde de aanvallende middenvelder op de tweede plek in de Italiaanse competitie.

AS Roma won de Coppa Italia in het tijdperk-Totti tweemaal en verloor de eindstrijd zes keer.

Totti verzamelde 58 caps voor Italië en beëindigde zijn interlandcarrière al na het door Italië gewonnen WK in 2006. Op dat toernooi had Totti in alle zeven duels een basisplaats.

Dit seizoen startte Totti slechts eenmaal in de basis, veertien keer kwam hij als invaller in het veld. De routinier was goed voor twee doelpunten.

Met nog vier duels te gaan staat AS Roma wederom op de tweede plek in de Serie A, met een achterstand van negen punten op Juventus. Op 28 mei zal Totti thuis tegen Genoa zijn laatste wedstrijd spelen.

Bekijk de stand en het programma in de Serie A