De rechtbank van Utrecht heeft woensdag bepaald dat Achilles'29 door de KNVB niet te weinig tijd is gegund om zijn beroep toe te lichten tegen puntenaftrek.

De club uit Groesbeek kreeg vorige week van de voetbalbond te horen dat het drie punten moet inleveren, omdat niet voldaan is aan de financiële doelstellingen. Dat zou betekenen dat degradatie uit de Jupiler League onafwendbaar is.

Achilles tekende vrijdag schriftelijk beroep aan en kreeg daarop maandag te horen dat het woensdag voor de beroepscommissie kon verschijnen.

Volgens voorzitter Harrie Derks van Achilles was dat tegen de regels. Een zitting van de beroepscommissie kan niet plaatsvinden binnen vier dagen na de oproep, stelde hij.

De rechter boog zich woensdag over de zaak en oordeelde dat die reglementaire oproeptermijn hier niet aan de orde is. Het uitgewerkte vonnis volgt op 17 mei. De beroepscommissie doet waarschijnlijk donderdag uitspraak. Vrijdag is de laatste speelronde in de Jupiler League.

Samenvatting De Graafschap-Achilles '29 (3-3)
Samenvatting De Graafschap-Achilles '29 (3-3)

Heksenjacht

Derks vindt dat de KNVB bezig is met een "heksenjacht" tegen zijn club. Eerder kreeg Achilles al een boete van 72.000 euro opgelegd omdat de club te laat was met het inleveren van financiële stukken.

Achilles sluit vrijdag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Jong PSV. De ploeg van trainer Eric Meijers moet winnen en dan hopen dat nummer voorlaatst FC Dordrecht onderuitgaat bij FC Den Bosch.

Bekijk het programma en de stand in de Jupiler League