Coach Zinedine Zidane van Real Madrid rekent zich na de ruime thuiszege op Atletico Madrid (3-0) dinsdagavond in de halve finale van de Champions League nog niet rijk.

"Makkelijke wedstrijden bestaan op dit niveau niet'", doelde de voormalige topspeler op de return volgende week in Vicente Calderon. "We zullen bij Atletico opnieuw een perfecte wedstrijd moeten spelen om door te kunnen gaan naar de finale."

Zidane was uiteraard verguld met Cristiano Ronaldo, die met drie treffers het verschil maakte. "Hij is een afmaker, hij is uniek. Maar al mijn spelers waren geweldig in deze wedstrijd. We hebben gevoetbald op de manier waarop we wilden."

"Ik ben heel gelukkig met de spelers die ik heb. We proberen allemaal te genieten van onze wedstrijden. Het zijn geweldige voetballers met een voortreffelijke instelling."

Ondanks alle superlatieven verwacht Zidane niet dat zijn spelers zullen gaan zweven. "Ik geloof niet dat ze nu al euforisch zijn en zich in de finale wanen. We weten allemaal dat we in de return nog pijn moeten lijden."

Samenvatting Real Madrid-Atletico Madrid (3-0)
Samenvatting Real Madrid-Atletico Madrid (3-0)

Bayern

Mocht Real de ruime voorsprong volgende week niet verspelen dan is de 'Koninklijke' de eerste club sinds Bayern München in 2012 en 2013 die twee keer achter elkaar de finale haalt van de Champions League. Sinds de start van het miljoenenbal in 1992 slaagde nog geen enkel team erin de titel te prolongeren.

De andere halve eindstrijd gaat tussen AS Monaco en Juventus. De eerste wedstrijd tussen die clubs wordt woensdag in het Stade Louis II in Monaco gespeeld. De return wordt zes dagen later afgewerkt.