Spelersvakbond FIFPro heeft het dinsdag in een statement opgenomen voor de zondag racistisch bejegende Pescara-middenvelder Sulley Muntari. De vakbond vindt bovendien dat de gele kaart van de Ghanees moet worden geseponeerd.

Muntari liep zondag tijdens het uitduel met Cagliari (1-0 verlies) in de tweede helft van het veld nadat hij beschimpt werd met oerwoudgeluiden.

De 32-jarige middenvelder deed meermaals zijn beklag bij arbiter Daniele Minelli over de oerwoudgeluiden vanuit het publiek. Toen de scheidsrechter hem in blessuretijd een gele kaart gaf wegens aanmerkingen op de leiding, liep Muntari van het veld.

"We verzoeken de Italiaanse autoriteiten om Muntari's kant van het verhaal te horen, erachter te komen waardoor de situatie uit de hand is gelopen en actie te ondernemen zodat dit nooit meer gebeurt", meldt de FIFPro.

"De FIFPro vindt ook dat de gele kaart van Muntari moet worden kwijtgescholden. Hij stond volledig in zijn recht om scheidsrechter Minelli aan te spreken om zijn verdriet kenbaar te maken en naar een oplossing te zoeken."

Pescara, dat als hekkensluiter van de Serie A al gedegradeerd is, moest door de beslissing van Muntari om van het veld te lopen in de slotminuten met tien man spelen.

Kinderen

Volgens Muntari maakte een klein groepje toeschouwers, onder wie enkele kinderen, vanaf het begin van de wedstrijd oerwoudgeluiden. Hij bood in de rust de kinderen zijn shirt aan "om een voorbeeld te stellen", maar in de tweede helft hield het racisme aan.

Het Italiaans voetbal wordt al langere tijd geplaagd door racistische incidenten. In 2013 liep het hele elftal van AC Milan van het veld tijdens een oefenduel in Busto Arsizio toen Kevin-Prince Boateng het slachtoffer werd van racisme.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Serie A