AS Roma-middenvelder Kevin Strootman is dinsdag voor twee wedstrijden geschorst nadat hij zondag opzichtig naar de grond ging in de stadsderby tegen Lazio.

Met de schwalbe versierde de Oranje-international een minuut voor rust een strafschop. Daniele De Rossi benutte de penalty en tekende zo voor de 1-1, maar dat mocht niet baten. Lazio won de 'Derby della Capitale' met 1-3.

Op basis van de televisiebeelden besloot de Italiaanse bond Strootman alsnog te bestraffen voor zijn schwalbe. De 27-jarige Ridderkerker mist door zijn schorsing de wedstrijden tegen AC Milan (uit) en koploper Juventus (thuis).

In de voorlaatste speelronde van de Serie A, wanneer Roma uit tegen Chievo speelt, is Strootman er weer bij. De ploeg van trainer Luciano Spalletti sluit het seizoen op zondag 28 mei af met de thuiswedstrijd tegen Genoa.

Door het pijnlijke verlies van nummer twee Roma tegen Lazio is Juventus hard op weg naar de titel in de Serie A. Met nog vier speelrondes te gaan is het verschil tussen beide ploegen negen punten (84 om 75).

Champions League-ticket

In de laatste vier wedstrijden, waarvan Strootman er dus twee mist, moet Roma een Champions League-ticket zien te bemachtigen. De voorsprong op nummer drie Napoli is nog slechts een punt. De ploeg die uiteindelijk derde wordt speelt in de voorronde van de Champions League.

Verder is Roma dit seizoen uitgespeeld. In de Coppa Italia was rivaal Lazio in de halve finale te sterk en in de Europa League werd de ploeg van Strootman in de achtste finales uitgeschakeld door Olympique Lyon.

Bekijk het programma en de stand in de Serie A