Misha Salden is komend seizoen de hoofdtrainer van FC Volendam. De 43-jarige oud-speler was de afgelopen vier jaar al technisch manager bij de club en stond aan het hoofd van de jeugdopleiding. 

Salden wilde graag weer op het veld staan, meldt Volendam dinsdag op zijn site. Jeugdtrainer Stanley van Kesteren volgt hem op als hoofd jeugdopleiding.

Als middenvelder speelde Salden tussen 1999 en 2004 141 competitieduels voor Volendam. Hij droeg ook het shirt van HFC Haarlem en Telstar, waar hij in 2009 zijn carrière beëindigde.

Salden is de opvolger van Robert Molenaar, die naar eigen zeggen toe was aan een nieuwe uitdaging. De 48-jarige coach zou in eerste instantie aan het einde van het seizoen vertrekken, maar de clubleiding besloot vorige week om Berry Smit en Johan Steur in de laatste fase van de competitie voor de groep te zetten.

Samenvatting FC Volendam-MVV Maastricht (3-1)
Samenvatting FC Volendam-MVV Maastricht (3-1)

Vijfde plek

Onder leiding van Smit en Steur wist FC Volendam vrijdag de thuiswedstrijd tegen concurrent MVV te winnen (3-1). Daarmee handhaafde de Noord-Hollandse club, al zeker van deelname aan de play-offs, zich op de vijfde plek.

Vrijdag sluit Volendam de reguliere competitie af met een uitwesdstrijd tegen Fortuna Sittard.

Bekijk de stand en het programma in de Jupiler League