Zlatan Ibrahimovic is succesvol geopereerd aan zijn knie en zal volledig herstellen. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Mino Raiola dinsdag laten weten. 

De 35-jarige spits van Manchester United liet zich behandelen in de Verenigde Staten.

Ibrahimovic raakte in april geblesseerd tijdens de return in de kwartfinale van de Europa League tegen Anderlecht. De rechterknie van de Zweed klapte naar achteren door, toen hij na een luchtduel weer op het gras landde.

Medisch onderzoek bracht schade aan de banden van zijn rechterknie aan het licht. Het seizoen is voor hem voorbij.

Het contract van Ibrahimovic in Manchester loopt aan het einde van dit seizoen af. De club gaf eerder al aan de spits nog een jaar te willen behouden, maar Ibrahimovic wordt in verband gebracht met clubs uit de Verenigde Staten.

Ibrahimovic onderging de operatie aan het universiteitsziekenhuis van Pittsburgh, waar hij voorlopig ook zal revalideren. "Zlatan is met succes geopereerd aan zijn knie. Hij zal volledig herstellen en hoeft niet te vrezen voor het einde van zijn carrière'', liet Raiola dinsdag weten. "Hij is zijn revalidatie begonnen en blijft onder behandeling van dokter Fu en dokter Musahl."

Halve finale

Manchester United speelt donderdag zonder zijn spits uit tegen Celta de Vigo in de halve finale van de Europa League. 

Met nog vier duels te spelen bezet de club de vijfde plek op de ranglijst van de Premier League. Zondag speelt United uit tegen Arsenal, dat zesde staat. 

Bekijk de stand en het programma in de Premier League