De selectie van Vitesse is maandagavond op de Markt in Arnhem gehuldigd door duizenden fans naar aanleiding van de historische bekerwinst van de club.

De staf en spelers maakten in een open bus een rit vanaf stadion Gelredome. De route voerde door diverse wijken in Arnhem, waar supporters op de been waren om hun helden toe te juichen.

Rond 20.00 uur kwam de bus aan op de Markt in Arnhem, waar volgens lokale media zo'n 20.000 fans aanwezig waren voor de huldiging. Onder anderen trainer Henk Fraser en aanvoerder Guram Kashia spraken de uitzinnige menigte toe.

De gemeente had op 15.000 fans gerekend. De politie riep tijdens de huldiging op niet meer te komen omdat het te druk was. Voor veel supporters was geen plaats op de Markt.

Duizenden fans huldigen Vitesse op de Markt in Arnhem
Duizenden fans huldigen Vitesse op de Markt in Arnhem

Van Wolfswinkel

Vitesse rekende zondag in de bekerfinale in De Kuip af met AZ (0-2), waardoor de Arnhemse club voor het eerst in het 125-jarig bestaan een prijs veroverde.

Ricky van Wolfswinkel was in de finale de grote man bij de ploeg van trainer Fraser. De spits, die dit seizoen na zeven jaar terugkeerde bij Vitesse, zorgde voor beide doelpunten.

Dankzij de bekerwinst plaatste Vitesse zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League van volgend seizoen. De huidige nummer zes van de Eredivisie speelt dit seizoen nog tegen FC Utrecht (uit) en Roda JC (thuis).

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie