Thiago Alcantara heeft vrijdag zijn contract bij Bayern München verlengd tot medio 2021. Dejan Lovren tekende een nieuwe verbintenis bij Liverpool.

De eerdere verbintenis van Thiago liep in de zomer van 2019 af. "Thiago is een van de meest gewilde middenvelders in Europa", aldus voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

"We zijn heel blij dat we deze uitstekende prof voor de lange termijn aan onze club hebben weten te binden."

De 26-jarige Thiago speelde in bijna vier seizoenen voor Bayern 119 officiële duels voor de club, waarin hij 17 keer trefzeker was. De Spanjaard moet de komende jaren, als de wat oudere spelers uit de selectie verdwijnen, een van de nieuwe leiders worden. ,

"Mijn familie en ik voelen ons erg thuis in München'', aldus Thiago. ''Ik wil in de toekomst met Bayern veel prijzen winnen.''

Lovren

De Kroatische verdediger Lovren speelt sinds drie jaar voor Liverpool. ''Het was altijd mijn droom om zo lang mogelijk te blijven bij een club waar ik van houd. En dat is Liverpool'', zegt Lovren, die 31 keer voor het nationale team van Kroatië uitkwam.

De ploeggenoot van Georginio Wijnaldum speelde, sinds hij in 2014 het Southampton van toenmalig trainer Ronald Koeman verliet, 105 officiële wedstrijden voor 'The Reds', waarin hij vier keer scoorde.

Hij vormt bij Liverpool een centraal verdedigingsduo met Joël Matip. De 27-jarige Lovren kwam verder ook uit voor Olympique Lyon en in eigen land voor Dinamo Zagreb en NK Inter Zapresic.