John Metgod is vrijdag door de Spaanse degradatiekandidaat Granada aangesteld als assistent-trainer. De 59-jarige Nederlander wordt de rechterhand van hoofdcoach Tony Adams.

Metgod is tot het einde van het seizoen vastgelegd, meldt Granada vrijdag op de site van de club.

Granada, dat voorlaatste staat in de Primera Division, haalde drie weken geleden Arsenal-legende Adams als de nieuwe trainer.

De Engelsman is een goede bekende van Metgod, want ze werkten in 2005 samen toen Adams voor zijn opleiding als coach stage liep bij Feyenoord. Drie jaar later haalde Adams de oud-verdediger als zijn assistent naar Portsmouth. Ze werden na vijftien duels al ontslagen door de Engelse club.

Metgod, die als speler uitkwam voor onder meer Real Madrid, Nottingham Forest, Tottenham Hotspur en Feyenoord, was voor het laatst werkzaam bij ADO Den Haag als technisch manager. De Hagenaars besloten na vorig seizoen het contract van Metgod niet te verlengen.

Granada is al bijna zeker van degradatie in de Primera Division. De club uit Andalusië staat met nog vier duels te gaan tien punten achter op Leganes, dat momenteel de 'veilige' zeventiende plek inneemt.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Primera Division