Tottenham Hotspur-trainer Mauricio Pochettino is er na de late winst van woensdag bij Crystal Palace (0-1) van overtuigd dat zijn ploeg dit seizoen nog de titel kan pakken in de Premier League.

De Spurs trokken op Selhurst Park ternauwernood aan het langste eind door een treffer van oud-Ajacied Christian Eriksen. De achterstand op koploper Chelsea is vier punten met nog vijf duels te gaan.

"Het team heeft laten zien dat we er klaar voor zijn. Eerst vonden we het vooral belangrijk om hoger dan Arsenal te eindigen. Nu willen we Chelsea voorbij", aldus de Pochettino.

Volgens de 45-jarige Argentijn beschikt zijn ploeg over meerdere kampioenswaardige facetten. "Op weg naar titels moet je mentaal sterk zijn, vertrouwen hebben en groot durven dromen."

Concurrent Chelsea boekte dinsdag al een overwinning. De 'Blues' waren in eigen huis overtuigend met 4-2 te sterk voor Southampton.

Tottenham en Arsenal winnen in Premier League

Ontwikkeling

Volgens Pochettino heeft Tottenham een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt. De coach ziet dat zijn ploeg ook mindere wedstrijden winnend weet af te sluiten.

"We hebben laten zien veel te hebben geleerd van vorig seizoen. Toen speelden we goed en het was voor ons een uitdaging dat niveau en die resultaten weer te behalen. We hebben laten zien daartoe in staat te zijn."

Tottenham ontvangt zondag in eigen stadion rivaal Arsenal. Chelsea moet op bezoek bij Everton, dat dit seizoen slechts één van de zeventien thuiswedstrijden in de competitie verloor.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League