Tottenham Hotspur en Arsenal hebben woensdagavond een moeizame overwinning geboekt in de Premier League. Marten de Roon hielp Middlesbrough aan een zege op Sunderland: 1-0.

Tottenham Hotspur had het lastig in de uitwedstrijd tegen Crystal Palace, maar trok uiteindelijk wel aan het langste eind: 0-1. Christian Eriksen zorgde na 78 minuten met een afstandsschot voor de bevrijdende treffer. 

De Deen speelde net als oud-Ajacieden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld de hele wedstrijd. Vincent Janssen zat het hele duel op de bank. 

Tottenham verkleint door de zege het gat met koploper Chelsea weer tot vier punten. De 'Blues' waren dinsdag al met 4-2 te sterk voor Southampton. 

Tottenham en Arsenal winnen in Premier League

Arsenal

Arsenal leek lange tijd op puntenverlies af te stevenen tegen Leicester City, maar kroop uiteindelijk door het oog van de naald in het Emirates Stadium. Een eigen doelpunt van Robert Huth na 86 minuten zorgde voor de 1-0 eindstand.

Afgelopen zondag bereikte Arsenal nog de finale van de FA Cup ten koste van Manchester City. 

Door de zege op Leicester komt de ploeg van manager Arsène Wenger op zestig punten, momenteel goed voor de zesde plaats in de Premier League. Zondag gaat Arsenal op bezoek bij Tottenham Hotspur.

De Roon

Marten de Roon was van grote waarde voor Middlesbrough. De 26-jarige middenvelder maakte het enige doelpunt voor zijn club in het thuisduel met Sunderland: 1-0.

Middlesbrough nam met de zege verder afstand van de hekkensluiter. Het verschil met Sunderland groeide naar zes punten. Wel blijft Middlesbrough de nummer voorlaatst van de competitie.

De club heeft nog altijd zes punten minder dan Hull City, dat op de zeventiende plaats staat.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League