Feyenoord wordt bij het veroveren van de landstitel een dag later op maandag gehuldigd op de Coolsingel. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam woensdag laten weten op een persconferentie. 

Feyenoord kan zondag 7 mei kampioen worden tegen stadgenoot Excelsior. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst heeft een zege op Woudestein nodig om de titel te pakken.

In dat geval wordt de schaal niet in het stadion van Excelsior, maar vlak daarna in De Kuip uitgereikt. De huldiging vindt een dag later op maandag plaats om 12.00 uur voor het stadhuis. 

Eerder op woensdag zei Aboutaleb nog tegen NUsport dat een huldiging op de Coolsingel afhankelijk is van het gedrag van de Feyenoord-supporters de komende periode

'Huldiging Feyenoord op Coolsingel mits supporters zich gedragen'
'Huldiging Feyenoord op Coolsingel mits supporters zich gedragen'

KNVB-beker

Vorig jaar werd Feyenoord nog op de Coolsingel gehuldigd na de winst van de KNVB-beker. Dat werd toen tot onvrede van veel supporters op maandagochtend na de gewonnen finale tegen FC Utrecht gedaan.

Een online petitie om de huldiging ditmaal op zondag te laten plaatsvinden, werd door ruim 25.000 mensen ondertekend. De Rotterdamse autoriteiten kiezen echter weer voor de maandag, omdat ze dan meer tijd hebben om het terrein op te bouwen.

Mocht Feyenoord tegen Excelsior geen kampioen worden, dan volgt een week later een nieuwe kans in de laatste speelronde. Daarin speelt Feyenoord thuis tegen Heracles Almelo.

Ajax is de enige overgebleven concurrent voor de titel. De Amsterdammers hebben vier punten minder en spelen nog tegen Go Ahead Eagles (thuis) en Willem II (uit).

Dromen van de Coolsingel #5: Zo wordt Feyenoord gehuldigd
Dromen van de Coolsingel #5: Zo wordt Feyenoord gehuldigd

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie