Feyenoord heeft woensdag het contract van Terence Kongolo met een jaar verlengd. De 23-jarige linksback ligt nu tot medio 2019 vast bij de Rotterdammers. 

Technisch directeur Martin van Geel is in zijn nopjes met het nieuwe contract van Kongolo. "Terence is inmiddels al een aantal seizoenen een belangrijke speler, ook omdat hij als centrale verdediger én linksback uit de voeten kan", zegt Van Geel bij de bekendmaking van het nieuws op de website van Feyenoord.

Kongolo doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord en is bezig aan zijn vijfde seizoen in de hoofdmacht. De drievoudig international heeft 106 competitiewedstrijden achter zijn naam staan voor de huidige koploper in de Eredivisie.

Van Geel denkt dat Kongolo in de toekomst de stap naar een topcompetitie kan maken. "Ik ben er nog altijd van overtuigd dat hij in de toekomst een vergelijkbare stap kan maken als andere spelers die via onze jeugdopleiding in het eerste elftal zijn doorgebroken, zoals Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Jordy Clasie."

Belangrijk

Kongolo is al de vijfde Feyenoorder die dit kalenderjaar tussentijds zijn contract verlengt. De club legde eerder al Sven van Beek (2019), Karim El Ahmadi (2019), Bilal Basaçikoglu (2020) en Rick Karsdorp (2021) langer vast.

Volgende week zondag hoopt Kongolo, die vorig seizoen met Feyenoord de KNVB-beker veroverde, de landstitel te veroveren.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst koestert een voorsprong van vier punten op naaste belager Ajax en is bij een zege op Excelsior kampioen. De wedstrijd op Woudestein begint om 14.30 uur.