Lucas Bijker vertrekt na dit seizoen bij sc Heerenveen, zo maakt de club woensdag bekend. FC Twente gaat niet verder met Dylan Seijs en Enis Bunjaki.

De 24-jarige Bijker is bezig aan zijn tweede seizoen bij sc Heerenveen, dat de verdediger overnam van SC Cambuur. Zijn contract bij de huidige nummer acht van de Eredivisie loopt in de zomer af.

"We hebben de afgelopen periode goede gesprekken gevoerd met Lucas, maar er is uiteindelijk besloten om niet met elkaar door te gaan, zegt technisch manager Gerry Hamstra. "Lucas heeft aangegeven graag nog een stap naar het buitenland te willen maken. Wij respecteren dat besluit."

Bijker speelde tot dusver 59 officiële wedstrijden in de Eredivisie voor de club uit Heerenveen.

FC Twente

Voor Seys en Bunjaki is volgend seizoen geen plaats meer bij FC Twente. Twente nam de nu 20-jarige Seys in juli op huurbasis over van Club Brugge en had een optie tot koop op de Belgische vleugelaanvaller. Seys wist echter niet te overtuigen.

De 19-jarige Bunjaki, ook een aanvaller, kwam eind januari transfervrij over van Eintracht Frankfurt. De international van Kosovo maakte op de leiding van de huidige nummer zeven van de Eredivisie ook niet genoeg indruk.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie