Ruud van Nistelrooij gaat vanaf komend seizoen één dag per week aan de slag als assistent van trainer Phillip Cocu bij de A-selectie van PSV.

De voormalig speler van de Eindhovenaren was sinds dit seizoen al aan de club verbonden als spitsenstrainer bij enkele jeugdteams en Jong PSV. Daarvoor was Van Nistelrooij assistent-bondscoach onder Guus Hiddink en Danny Blind.

Naast zijn werk bij het eerste team, zal Van Nistelrooij ook spitsentrainer bij de jeugd van PSV blijven. Hoewel de ex-topspits vanaf komende zomer meer uren gaat maken, kiest hij ervoor om nog geen eigen team onder zijn hoede te nemen.

"Een mooie uitbreiding van mijn pakket", reageert de 70-voudig international dinsdag op de site van de club. "Ik denk dat deze rol momenteel het beste bij mij past en ik verwacht dat ik op mijn manier van toegevoegde waarde kan zijn."

Achtergrond

Technisch directeur Marcel Brands is blij dat Van Nistelrooij behouden blijft voor PSV. "Ruud voelt zich prima in zijn huidige functie, die hij naar volledige tevredenheid invult. We zijn daarom blij dat Ruud bij ons blijft en dat hij ook één dag per week bij de A-selectie komt assisteren."

"Jongens met een achtergrond zoals die van Ruud koesteren we bij PSV enorm", aldus Brands. “We geven hen graag de ruimte om zich te ontplooien als trainer."

Maandag maakte PSV al bekend dat ook Mark van Bommel een uitgebreidere functie krijgt bij de club. De voormalig aanvoerder van de Eindhovenaren, nu nog specialistentrainer, gaat komend seizoen aan de slag als trainer van PSV onder-19.