Arsenal eindigde in de vorige twintig seizoenen onder Arsène Wenger altijd in de top vier in de Premier League en de Franse manager gelooft dat zijn ploeg ondanks een problematisch seizoen ook dit jaar die reeks in stand kan houden.

"Maar dan hebben we wel een bijna perfecte serie nodig'', zei de Franse oefenmeester dinsdag op zijn persconferentie in aanloop naar het inhaalduel met Leicester City van woensdagavond.

Arsenal staat momenteel op de zevende plaats in de Premier League, met zes punten achterstand op nummer vier Manchester City. Die ploeg heeft wel een duel meer gespeeld. De 'Gunners' hebben pas 31 wedstrijden gespeeld, terwijl afgelopen weekend de 34e speelronde werd afgewerkt.

"De deur naar de vierde plaats staat nog open, maar wat er nodig is, is bestendigheid in de resultaten tussen nu en het einde van het seizoen'', aldus Wenger. "We moeten het iedere wedstrijd echt willen en zullen als gekken moeten vechten om al onze wedstrijden te winnen.''

Met dit plan wordt Arsenal volgens Arsène Wenger vierde
Met dit plan wordt Arsenal volgens Arsène Wenger vierde

FA Cup

Arsenal bereikte afgelopen weekend door een 2-1 zege na verlenging op Manchester City voor de derde keer in vier jaar de FA Cup-finale.

"Die overwinning zal ons het zelfvertrouwen geven dat we iedereen kunnen verslaan", stelt Wenger.

De trainer, die een aflopend contract heeft in Londen, staat het hele seizoen al onder druk bij Arsenal. Hij wilde dinsdag wederom weinig kwijt over zijn toekomst. "Ik zal hier tot de laatste dag van het seizoen werken voor het heden en de toekomst van de club."

Arsenal-Leicester City begint woensdagavond om 20.45 uur. Koploper en FA Cup-finalist Chelsea neemt het dinsdagavond in eigen huis al op tegen Southampton, terwijl nummer twee Tottenham Hotspur woensdag op bezoek gaat bij Crystal Palace. Donderdag staat de topper Manchester City-Manchester United op het programma.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League