Mark van Bommel is vanaf volgend seizoen trainer van PSV onder-19. De voormalig middenvelder krijgt voor het eerst een eigen team onder zijn hoede.

De 40-jarige Van Bommel is nu nog specialistentrainer bij de uittredend landskampioen van de Eredivisie. Daarnaast is hij assistent-trainer van Bert van Marwijk bij Saoedi-Arabië. Die functie blijft hij richting het WK van 2018 in Rusland combineren met zijn werk bij PSV.

Van Bommel liet eerder weten geen interesse te hebben om Pascal Jansen op te volgen als coach van Jong PSV, dat uitkomt in de Jupiler League. Ook Ruud van Nistelrooij bedankte voor die functie.

"Ik wil niet instappen op betaald voetbalniveau, want ik ben nog helemaal niet verantwoordelijk geweest voor een eigen elftal", zegt Van Bommel maandag op de website van PSV.

"Daarom begin ik nu met het hoogst mogelijke jeugdelftal. Daar probeer ik mijn eigen idee van het voetbal over te brengen."

Van Bommel, die in 2013 een punt achter zijn profloopbaan zette, is bij de jeugd onder-19 de opvolger van Geert Brusselers, die PSV na dit seizoen verlaat.