Vitesse heeft maandag excuses aangeboden aan de eigen supporters vanwege het grote aantal Feyenoord-fans in de Gelredome zondag tijdens de wedstrijd tegen de Rotterdamse koploper.

"De grote aanwezigheid van Feyenoord-supporters op de hoofdtribune was ongewenst en onacceptabel", zegt algemeen directeur Joost de Wit in een verklaring van de Arnhemse club. Na een eerste onderzoek is inmiddels een businesspartner door Vitesse geroyeerd.

Vitesse meent dat er een verkeerde inschatting is gemaakt met de kaartverkoop aan zakelijke relaties. "We betreuren de situatie van zondag en ondanks dat het niet tot grote ongeregeldheden heeft geleid, gaan we dit wel verder uitzoeken en zullen er acties volgen", aldus De Wit, die begrip heeft voor de kritiek van Vitesse-supporters.

De wedstrijd zondag in Arnhem leek bijna een thuiswedstrijd voor Feyenoord. Niet alleen op de hoofdtribune, maar ook op de andere tribunes waren duizenden Feyenoord-supporters aanwezig.  

"De balans was ver te zoeken en dat staat op gespannen voet met de veiligheid van onze supporters in het stadion", vindt De Wit.

Spreekkoren over en weer Gelredome door Feyenoord-fans op hoofdtribune
Spreekkoren over en weer Gelredome door Feyenoord-fans op hoofdtribune

Woudestein

Door twee doelpunten van Nicolai Jörgensen won Feyenoord met 0-2 van Vitesse, waarna concurrent Ajax met 1-0 onderuit ging bij PSV.

Feyenoord kan daardoor in de eerstvolgende speelronde, op zondag 7 mei, de landstitel veiligstellen in de uitwedstrijd tegen Excelsior.

De verwachting is dat er ook op Woudestein veel Feyenoord-supporters tussen de thuissupporters zullen zitten.