Zlatan Ibrahimovic wil nog niet denken aan een afscheid. De 35-jarige spits van Manchester United is vermoedelijk maandenlang uitgeschakeld met een zware knieblessure.

Media in Engeland speculeerden over het einde van zijn carrière, maar daar wil de Zweed niets van weten. "Ik speelde toch al op één been, dus dit hoeft geen probleem te zijn", schrijft Ibrahimovic maandag op Instagram. 

"Ik zal dit doorstaan en sterker terugkomen. Eén ding is duidelijk: ik bepaal wanneer ik stop en niemand anders. Opgeven is geen optie. Tot ziens."

Ibrahimovic liep de blessure donderdag op in de met 2-1 gewonnen kwartfinalewedstrijd in de Europa League tegen Anderlecht. De rechterknie van de Zweed klapte naar achteren door toen hij na een luchtduel weer op het gras landde. In de halve eindstrijd spelen de Engelsen tegen Celta de Vigo.

Kruisbanden

Medisch onderzoek bracht schade aan de kruisbanden van Ibrahimovic' rechterknie aan het licht. De Zweed laat zich op korte termijn door een specialist onderzoeken en hoopt dan de exacte ernst van de schade te horen.

Het contract van Ibrahimovic in Manchester loopt aan het einde van dit seizoen af. De club gaf eerder al aan de spits nog een jaar te willen behouden, maar Ibrahimovic wordt in verband gebracht met clubs uit de Verenigde Staten.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League