Robert Molenaar vertrekt per direct bij FC Volendam. De trainer zou eigenlijk na dit seizoen pas weggaan, maar de clubleiding heeft besloten dat er nu al een einde komt aan de samenwerking.

Berry Smit en Johan Steur staan in de laatste wedstrijden in de Jupiler League voor de groep en daarna ook tijdens play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

Volendam hoopt met de interim-trainers meer kans te maken op promotie. "In de vierde periode is gebleken dat een impuls nodig is om succesvol te kunnen deelnemen aan de play-offs'", staat maandag in een verklaring op de website van de club.

De 48-jarige Molenaar was bezig aan zijn tweede seizoen bij de Jupiler League-club. Vorig seizoen haalde hij ook de play-offs met Volendam, maar daarin grepen de Noord-Hollanders naast promotie. Van 1992 tot 1996 was Molenaar als speler actief voor Volendam.

Geen zege

Een maand geleden meldde Volendam dat Molenaar na dit seizoen zou vertrekken. Vervolgens wist de club in de maand april geen enkele wedstrijd te winnen.

De vier competitieduels die de club deze maand speelde, leverden maar twee punten op. Afgelopen vrijdag werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen laagvlieger FC Oss.

Vrijdag speelt Volendam de eerste wedstrijd onder het interim-duo Smit en Steur. MVV is dan om 20.00 uur in het Kras Stadion de tegenstander. Op 5 mei wordt de competitie afgesloten met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Bekijk het programma en de stand in de Jupiler League