Het vertrouwen is groot bij Feyenoord na de eenvoudige zege in de uitwedstrijd tegen Vitesse (0-2). Karim El Ahmadi verwacht niet dat de koploper de voorsprong op Ajax nog weg gaat geven.

"Zolang je nog niks hebt, kan je ook niets vieren. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat niemand ons nog pijn kan doen", aldus de middenvelder na afloop in Arnhem voor de camera van NUsport.

Feyenoord zat al na 28 minuten op rozen tegen Vitesse door twee doelpunten van Nicolai Jörgensen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst kwam verder amper in gevaar en trok de zege eenvoudig over de streep.

El Ahmadi genoot vooral van het aantal Feyenoord-supporters in de Gelredome. Fans zaten niet alleen in het uitvak, maar waren ook verspreid over de hoofdtribune.

"Zeker de laatste tien minuten voelden als een thuiswedstrijd", zei El Ahmadi. "Dat geeft maar weer eens aan hoeveel Feyenoord-supporters er eigenlijk zijn. Dat was hartstikke mooi om te zien en heb ik nog nooit meegemaakt. Echt kippenvel."

Van Bronckhorst

Trainer Giovanni van Bronckhorst was vooral tevreden met het spel van zijn ploeg in de beginfase. "We begonnen heel scherp en agressief, maar in de eerste helft hadden we al meer goals moeten maken", constateerde de coach.

Net als El Ahmadi heeft ook Van Bronckhorst veel vertrouwen in de apotheose van de titelstrijd. "Dit is weer een mooie nieuwe stap richting ons doel. Deze zege geeft energie voor de laatste twee wedstrijden."

Feyenoord koestert momenteel een voorsprong van vier punten op naaste belager Ajax, dat zondag de topper tegen PSV met 1-0 verloor.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Eredivisie