Chelsea-manager Antonio Conte was zaterdag na het gewonnen duel met Tottenham Hotspur (4-2) verheugd met het optreden van Nathan Aké. Conte koos in de halve finale van de FA Cup voor een aantal verrassende namen.

Zo verschenen Michy Batshuayi en Willian aan de aftrap voor respectievelijk Diego Costa en Eden Hazard, die later nog wel invielen. Aké kreeg een plek in de basis doordat Gary Cahill ziek was.

"Tijdens een seizoen moet je als manager risico’s nemen", aldus de Italiaan na afloop. "Ik ben heel erg blij voor Aké, een jonge speler uit onze jeugdopleiding. We mogen trots op hem zijn."

De 22-jarige Aké werd door Conte in januari eerder teruggehaald van Bournemouth, waar hij in een verhuurperiode van zes maanden indruk maakte. Sinds zijn terugkeer speelde hij in de Engelse competitie echter nog geen minuut voor Chelsea.

Arsenal

Het duel in de FA Cup, dat werd gespeeld op Wembley, betekende een confrontatie tussen de huidige nummer één en twee in de Premier League. Chelsea ligt met nog zes wedstrijden te spelen vier punten voor op de Spurs (75 om 71). 

De andere halve eindstrijd in de FA Cup gaat tussen Arsenal en Manchester City, die zondag om 16.00 uur begint. De finale vindt plaats op zaterdag 27 mei.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League