Een groep woedende supporters van NEC heeft zaterdagavond de hoofdingang van het Goffertstadion geblokkeerd nadat de club tegen Excelsior door een treffer van Mike van Duinen de zevende nederlaag op rij leed (0-1).

NEC verkeert als een na laatste van de Eredivisie in degradatienood. Vorige week zondag kwam een groep fans al verhaal halen in de kleedkamer voorafgaand aan het uitduel met FC Twente, dat met 3-0 verloren ging.

Er moesten zaterdag stewards en politie aan te pas komen om de supporters buiten het stadion te houden. De mensen in het stadion die naar buiten wilden, onder wie de spelers, moesten wachten.

NEC-trainer Peter Hyballa kwam wel naar buiten en ging met de emotionele supporters in gesprek.

Strijdbaar

Eerder had de Duitse oefenmeester FOX Sports te woord gestaan. Hij liet weten strijdbaar te zijn voor het seizoensslot met NEC.

"Ik ben ergens aan begonnen en wil dat ook afmaken. Er zijn coaches vertrokken na zes of zeven nederlagen. Onder mij hebben we nu twaalf keer in dertien duels verloren", zei hij voor de camera.

"Ik vond de wedstrijd van vandaag echt een duel voor 0-0. Maar we laten Mike van Duinen te makkelijk koppen en brachten zelf te weinig aan de bal."

28 punten

NEC verzamelde 28 punten in 32 wedstrijden. De achterstand op Roda JC, dat op de veilige vijftiende plaats staat, is twee punten. Nummer laatst Go Ahead Eagles heeft 23 punten.

De ploeg van trainer Hyballa krijgt nog twee kansen om punten te pakken in de strijd tegen degradatie. In de komende speelronde is AZ in Nijmegen de tegenstander en op 14 mei gaat NEC op bezoek bij sc Heerenveen.