Zlatan Ibrahimovic en Marcos Rojo hebben zoals gevreesd een zware knieblessure opgelopen in het Europa League-duel van donderdag met Anderlecht. Dat heeft onderzoek zaterdag uitgewezen, bevestigt Manchester United zaterdag.

De Engelse club meldt niet hoelang beide spelers eruit liggen, maar de kans dat zij dit seizoen nog in actie komen, lijkt klein. Volgens United is de schade bij beide spelers aanzienlijk.

Zowel de 35-jarige Ibrahimovic als Rojo (27) wordt in de komende dagen verder onderzocht door specialisten.

"Schattingen over de hersteltijden kunnen pas worden gegeven zodra er na deze onderzoeken een definitief plan voor herstel is", aldus de club.

De BBC meldde eerder zaterdag dat beide spelers kruisbandletsel hebben opgelopen. Daar staat doorgaans een hersteltijd van zes tot negen maanden voor.

Mourinho

Coach Jose Mourinho sprak vrijdag al zijn zorgen uit over de blessures. ''Ik moet afwachten, maar mijn gevoel zegt dat het niet goed is."

Beide spelers moesten donderdag voortijdig naar de kant. Manchester United won het duel met Anderlecht na verlenging met 2-1.

De 'Red Devils' strijden nu met Celta de Vigo om een plaats in de finale van de Europa League. Het andere duel gaat tussen Ajax en Olympique Lyon.