Gareth Bale kan zondag meespelen in de Clasico tegen FC Barcelona. De aanvaller uit Wales is door coach Zinedine Zidane van Real Madrid opgenomen in de wedstrijdselectie.

Bale stond enkele weken aan de kant met een kuitblessure. Hij miste woensdag de return in de Champions League tegen Bayern München (4-2 na verlenging), maar hervatte een dag later de groepstraining.

Zidane wilde zaterdag op de persconferentie nog niet zeggen of de 27-jarige vleugelspits zondag in eigen stadion direct aan de aftrap staat. "Dat moet ik allemaal nog bepalen."

"We moeten ons beste spel spelen als we willen winnen", zei Zidane zaterdag. "We gaan er alles aan doen om voor de ogen van onze eigen fans te winnen."

De Fransman wil zijn team geen favoriet noemen. "Barcelona is namelijk een ploeg die het ons altijd moeilijk zal maken, een team dat geen extra druk voelt om in Bernabeu te spelen. Het zijn altijd speciale duels."

Real verdedigt een voorsprong van drie punten op de rivaal. De Madrilenen hebben bovendien een wedstrijd minder gespeeld. De aftrap zondag is om 20.45 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Primera Division