Het beroep waarmee FC Barcelona de schorsing van Neymar aanvocht bij de Spaanse voetbalbond, heeft geen resultaat opgeleverd. 

De bond oordeelde donderdagavond laat dat de Braziliaanse aanvaller geschorst blijft en dus zondag niet kan meespelen in de Clasico tegen Real Madrid. 

De Catalaanse club kondigde vrijdag aan naar de hoogste instantie in Spanje, het Spaanse sporttribunaal TAD, te stappen om Neymar alsnog te kunnen opstellen.

Neymar werd op 8 april in de door Barcelona met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen Malaga met rood (twee keer geel) van het veld gestuurd. De rode kaart betekende een automatische schorsing van één duel. 

De Spaanse bond besloot daar twee wedstrijden aan toe te voegen, omdat Neymar bij het verlaten van het veld cynisch applaudisseerde richting de vierde official. 

De 25-jarige vleugelspeler zat inmiddels één duel schorsing uit. De wedstrijd van zondag in Madrid kan beslissend zijn voor de titel: Real heeft als koploper drie punten voorsprong op Barcelona en bovendien een duel minder gespeeld dan de naaste concurrent.

Bekijk de stand en het programma in de Primera Division