José Mourinho heeft zich woensdag in aanloop naar de Europa League-return tegen Anderlecht kritisch uitgelaten over Anthony Martial. De manager van Manchester United is van mening dat de 21-jarige Fransman veel meer moet brengen. 

Martial stond dit seizoen pas in twaalf Premier League-duels aan de aftrap. De aanvaller ontbrak afgelopen zondag bovendien in de selectie voor het competitieduel met Chelsea (2-0 zege).

"Ik weet wat mijn spelers van mij als manager verwachten, dus dan zou dat andersom ook moeten. Martial is een groot talent die onder mijn bewind nog een hoop kan bereiken, maar hij moet wel dingen laten zien waar ik blij van word", aldus Mourinho op zijn persconferentie.

De Portugees vindt dat Martial een voorbeeld moet nemen aan Marcus Rashford, die bij United ook niet altijd kan rekenen op speeltijd. "Rashford scoort misschien niet vaak, maar is wel een speler die ik vertrouw. Hij laat dingen zien die ik graag zie bij een speler van Manchester United."

Rooney

Wayne Rooney maakt donderdag tegen Anderlecht zijn rentree in de selectie van Mourinho. De Engelsman, die dit kalenderjaar nog maar in één Premier League-duel aan de aftrap stond, begint op de bank op Old Trafford.

"Zijn ervaring kan ons goed van pas komen in het vervolg van de Europa League", denkt Mourinho, die nog steeds niet kan beschikken over Juan Mata, Chris Smalling en Phil Jones. 

De return tussen Manchester United en Anderlecht in de kwartfinales van de Europa League begint donderdag om 21.05 uur. De heenwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. 

Bekijk het programma in de Europa League