Rick Karsdorp heeft woensdag de groepstraining hervat bij Feyenoord. De rechtsback is hersteld van een knieblessure.

Karsdorp liep die blessure begin april op in de verloren Klassieker tegen Ajax (2-1). Gevreesd werd dat de 22-jarige international door een verrekking aan de knieband dit seizoen niet meer in actie zou kunnen komen.

Het herstel verliep echter sneller dan verwacht, waardoor Karsdorp toch nog op speeltijd mag hopen in de laatste wedstrijden in de Eredivisie.

Vorige week tekende het product van de jeugdopleiding een nieuw contract dat hem tot medio 2021 aan Feyenoord bindt. Tijdens zijn afwezigheid werd Karsdorp vervangen door Bart Nieuwkoop.

Basaçikoglu

Ook Bilal Basaçikoglu trainde weer mee bij de Rotterdamse ploeg, nadat hij begin maart aan zijn enkel geblesseerd raakte in de met 1-0 verloren derby tegen Sparta. Karsdorp en Basaçikoglu lieten het partijspel op de training woensdag nog aan zich voorbij gaan.

Miquel Nelom ontbrak zondag tegen FC Utrecht (2-0 zege) door privé-omstandigheden, maar stond woensdag ook weer op het trainingsveld.

Voor koploper Feyenoord staan er in de Eredivisie nog drie duels op het programma: uit tegen Vitesse (zondag), uit tegen Excelsior (7 mei) en thuis tegen Heracles (14 mei). De voorsprong op Ajax bedraagt één punt.

De wedstrijd tegen Vitesse begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Pol van Boekel. Ajax speelt om 16.45 uur in Eindhoven de topper tegen PSV.

Bekijk de stand in de Eredivisie