Het Franse Bastia heeft zware maatregelen aangekondigd tegen de fans die zondag in het duel met Olympique Lyon spelers van de tegenstander aanvielen.

Alle hooligans die worden geïdentificeerd, krijgen het voor de wet langst mogelijke stadionverbod opgelegd. De oostkant van de tribune Jojo-Petrignani, waar de problemen begonnen, wordt voorlopig gesloten.

De club gaat zich buigen over het herinrichten van dit deel van het stadion. Ook wordt de veiligheid tot het hoogste niveau aangescherpt.

Memphis Depay en zijn teamgenoten van Lyon werden zondag tijdens de warming-up aangevallen. Omdat het daarna ook nog onrustig bleef, kwam Lyon na de eerste helft niet meer terug op het veld en werd de wedstrijd gestaakt bij een stand van 0-0.

"Bastia en de overgrote meerderheid van zijn aanhangers weigeren zich in gijzeling te laten nemen door een minderheid. We zullen vechten om de waarden van de club en de plaats in de hoogste divisie te behouden", aldus de club in een verklaring.

Spelerstunnel

Steeds meer fans van Bastia kwamen zondag het veld op en zochten de confrontatie met de spelers van Lyon. Daarbij werd geschopt en geslagen.

De Lyon-spelers vluchtten de kleedkamer in en werden tot in de spelerstunnel achterna gezeten. Stewards wisten de supporters daarna weg te halen.

De Franse bond kondigde al aan dat Bastia een zware straf te wachten staat. Jean-Michel Aulas, de voorzitter van Olympique Lyon, reageerde ontdaan op de gebeurtenissen.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Ligue 1