Hans van Breukelen, technisch directeur van de KNVB, wil niet ingaan op de namen die momenteel in de media worden genoemd als opties voor het bondscoachschap van het Nederlands elftal.

Dinsdagochtend meldde De Telegraaf dat de Duitser Roger Schmidt topkandidaat is om bij Oranje de vorige maand ontslagen Danny Blind op te volgen. Henk ten Cate zou de nummer twee op de lijst zijn.

"Weet je, ik heb sinds het vertrek van Danny Blind zo veel namen en combinaties gehoord, dat ik er maar niet op inga. Alles wat ik zeg, is te veel. We zijn druk bezig, dat is het", zegt Van Breukelen dinsdag tegen Voetbal International.

"Wat leidend is in de zoektocht, is kwaliteit", aldus de voormalig doelman van PSV en het Nederlands elftal. "Het is allemaal niet zo ingewikkeld, ik moet zorgen dat we de beste krijgen."

Het Duitse Bild meldde dinsdagmiddag dat de 50-jarige Schmidt, die bij onder meer Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen werkte, er geen oren naar zou hebben om aan de slag te gaan als bondscoach van Oranje.

Van Gaal

Louis van Gaal, Ronald Koeman en Frank de Boer lieten al doorschemeren geen bondscoach van Oranje te willen worden. Van Breukelen en commercieel directeur Jean-Paul Decosseaux gingen daarop in gesprek met enkele dragende spelers.

Met zowel Arjen Robben, Wesley Sneijder, Kevin Strootman als de huidige staf van het Nederlands elftal werd gesproken, net als met de technisch directeuren van Ajax, Feyenoord, PSV en AZ. Van Gaal is momenteel adviseur. 

Naar verluidt is het streven van Van Breukelen om voor 1 mei de nieuwe bondsocach gepresenteerd te hebben.

Prestatiecontract

De KNVB zou met de nieuwe bondscoach een prestatiecontract willen opstellen. Als Oranje zich niet weet te plaatsen voor het WK 2018 is Rusland, dan kan de KNVB zich beraden over de positie van de bondscoach.

Indien de nieuwe coach Nederland wel naar het WK weet te leiden, dan zal hij ook tijdens het eindtoernooi aan het roer staan.

Op 31 mei speelt Oranje zijn eerstvolgende wedstrijd, een oefenduel in Agadir met Marokko. Daarna staan er een oefenwedstrijd tegen Ivoorkust (4 juni) en een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (9 juni) op het programma.

Bekijk de stand en het programma in de WK-kwalificatie