Het competitieduel tussen Bastia en Olympique Lyon is zondag gestaakt. Memphis Depay en zijn ploeggenoten van Lyon werden tijdens de warming-up en in de rust aangevallen door fans van de thuisploeg.

De fans van de club uit Corsica trapten voor aanvang van het duel enkele ballen in het doel van Lyon-keeper Mathieu Gorgelin. Gorgelin probeerde de supporters terug te sturen, en kreeg daarbij steun van Memphis. Daarna richtte de woede zich op die twee spelers, en al snel daarna op de gehele selectie van Lyon.

Steeds meer fans van Bastia kwamen het veld op en zochten de confrontatie met de spelers van Lyon. Daarbij werd geschopt en geslagen. De Lyon-spelers vluchtten de kleedkamer in en werden tot in de spelerstunnel achterna gezeten. Stewards wisten de supporters daarna weg te halen.

Het duel stond gepland voor 17.00 uur, maar werd vanwege de onrust uitgesteld. Nadat de rust was teruggekeerd, werd bijna een uur later dan gepland alsnog afgetrapt.

In de rust werd Lyon-doelman Anthony Lopes van Lyon opnieuw belaagd, waarop de arbitrage een vroegtijdig eind aan het Ligue 1-duel maakte. De stand was op dat moment 0-0.

Kleedkamer

De Franse bond heeft de gebeurtenissen inmiddels veroordeeld en eist dat Bastia dat er alles aan doet om de daders op te sporen en zwaar te straffen.

Eerder deze week werd de aftrap van het Europa League-duel van Olympique Lyon met Besiktas (2-1) al uitgesteld wegens rellen op de tribunes in Parc OL. Supporters vluchtten het veld op, de spelers werden niet aangevallen.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Ligue 1