Daley Sinkgraven kan zondag niet meespelen in de wedstrijd van Ajax tegen zijn oude club sc Heerenveen. De verdediger hield aan de Europa League-wedstrijd tegen Schalke 04 (2-0 zege) een verrekte binnenband in zijn linkerknie over, meldt Ajax vrijdag. 

Sinkgraven werd donderdagavond in de rust gewisseld voor Matthijs de Ligt. De 17-jarige verdediger lijkt ook zijn logische vervanger voor het duel met Heerenveen.

Het is nog onduidelijk hoelang Sinkgraven uit de roulatie is. Ajax meldt dat de 21-jarige linksback in elk geval dit weekend niet kan spelen.

Ajax heeft in de Eredivisie met nog vier wedstrijden te spelen nog slechts één punt achterstand op koploper Feyenoord.

De Rotterdammers spelen zondag om 14.30 uur thuis tegen FC Utrecht. Ajax begint om 16.45 uur aan de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

Heerenveen

Bij Heerenveen lijkt Stijn Schaars klaar voor zijn rentree in de basis. Als de middenvelder zaterdag zonder problemen de laatste training doorkomt, doet hij vanaf het eerste fluitsignaal mee bij de Friezen.

Trainer Jurgen Streppel moet het tegen Ajax mogelijk ook zonder zijn vaste centrale verdedigingsduo, Jerry St. Juste en Joost van Aken, stellen. St. Juste kampt met een knieblessure en Van Aken heeft last van een enkelblessure.

Heerenveen neemt de achtste plaats in op de ranglijst.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie