Ajax is vrijdag landskampioen geworden in de E-Divisie, de officiële Nederlandse eSports-competitie voor FIFA-gamers. Namens de Amsterdammers pakt Dani Hagebeuk de titel in de eerste editie van de competitie. 

Hagebeuk wist zich verzekerd van de landstitel door een 4-0 zege op sc Heerenveen en de 0-1 nederlaag van naaste belager Heracles Almelo tegen AZ. Met nog drie wedstrijden te gaan is de voorsprong van Ajax twaalf punten.

Binnen de E-Divisie strijden eSporters van de achttien Eredivisieclubs om het kampioenschap in het videospel FIFA 17 Ultimate Team. De wedstrijden lopen gelijk met het wedstrijdschema in de 'gewone' Eredivisie en worden gespeeld kort voorafgaand aan de Eredivisie-speelronde.

NUsport zendt als mediapartner elke speelronde de hoogtepunten van de gespeelde E-divisiewedstrijden uit.

Madrid

De 19-jarige Hagebeuk won namens de Amsterdammers alle veertien wedstrijden die hij dit seizoen speelde. Door het behalen van de Nederlandse titel doet hij op 6 mei mee aan de Europese eSports-finale in Madrid.

Ook de nummer twee van de Nederlandse E-Divisie plaatst zich voor het toernooi in Madrid. Heracles, Feyenoord, ADO Den Haag, Excelsior en Roda JC strijden in de laatste drie duels nog om die tweede plek. In Madrid zijn tickets te verdienen voor het WK voor FIFA-spelers.