AZ is na zeven jaar weer eigenaar van het AFAS Stadion. De Eredivisieclub heeft de eigen thuishaven woensdag teruggekocht van Stadion Alkmaar Beheer BV.

Naast het stadion zelf zijn ook het veld voor het stadion en de omringende parkeerterreinen inbegrepen bij de overname, meldt AZ donderdag op de website van de club.

“Het is een historische gebeurtenis dat AZ het stadion weer in haar bezit heeft", reageert algemeen directeur Robert Eenhoorn.

De Alkmaarders verkochten het onderkomen in juni 2010, toen de club in financiële nood verkeerde, aan een groep bedrijven en sponsors en huurde het stadion vervolgens voor een bedrag van 900.000 euro per jaar van Stadion Alkmaar Beheer.

Volgens Eenhoorn kwam die overname destijds als geroepen. "Tijdens een moeilijke fase van de club heeft een groep ondernemers met een groot AZ-hart geholpen door het stadion te kopen."

"Nu was het moment daar om het stadion terug te kopen. Richting de toekomst kunnen we hierdoor structureel met een betere exploitatie werken."

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie