Didier Drogba zet zijn loopbaan voort bij Phoenix Rising FC, dat uitkomt op het tweede niveau van de Verenigde Staten. De 39-jarige Ivoriaan verbond zich woensdag als speler én mede-eigenaar aan de club.

Drogba was voor het laatst actief bij het Canadese Montreal Impact, de uitkomt in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS). Bij die club vertrok de spits in november 2016.

"Om tegelijkertijd eigenaar en speler van een team te zijn is ongebruikelijk, maar het wordt heel bijzonder", zegt Drogba, die als speler voor één jaar tekende, over zijn nieuwe avontuur.

"Dit is een goede stap. Ik wil blijven voetballen, maar ik ben bijna veertig jaar oud en het is belangrijk voor me om me voor te bereiden op een nieuwe loopbaan."

Drogba speelde sinds de zomer van 2015 voor Montreal Impact, waar hij in 33 competitieduels 21 keer scoorde. Eerder kwam hij uit voor onder meer Olympique Marseille, Chelsea en Galatasaray.

Champions League

Verdeeld over twee periodes kwam Drogba acht seizoenen voor Chelsea uit, waarvoor hij meer dan 150 treffers maakte. Met de 'Blues' werd hij vier keer kampioen en won hij in 2012 de Champions League.

In de finale tegen Bayern München vertolkte de aanvaller destijds een hoofdrol. Hij tekende vlak voor tijd voor de gelijkmaker en benutte in de penaltyserie de beslissende strafschop.